Falta cobertura

Article publicat a Osona.com el dilluns 6 de març del 2023

Ara que s’ha fet el Mobile World Congress a Barcelona he revisat l’arxiu de TV3 per recordar les novetats que s’hi han presentat des del 2006. I el cas és que ha resultat ser tot un exercici de realitat: allò que fa disset anys podia semblar impensable o podia semblar una revolució sense futur ha acabat passant.

No estic parlant de robots que ens ho fan tot (que ja arribaran o, millor dit, que s’han de perfeccionar), sinó de petites coses que ara tenim a cop de clic i que trobem tan normal.

Veure la televisió al telèfon, pantalles tàctils, aplicacions com Facebook o Google, mòbils que es poden mullar, tauletes, rellotges d’activitat física… i així una llarga llista de dispositius i funcions que s’han presentat a Barcelona els últims anys.

Però més enllà d’aquesta part tecnològica, que és la més cridanera, i també del debat de cada any sobre la continuïtat del Mobile a Barcelona per la repercussió econòmica que té a la ciutat, hi ha l’expansió del congrés a la resta del país amb iniciatives com la Mobile Week, que els últims anys ha arribat també a Vic o a Rupit.

És bo i necessari que l’expansió de la tecnologia (digue-li fibra òptica, 4G, 5G, 6G o el que vingui) no es quedi només a les grans ciutats si volem un país ben connectat. És un factor que també pot ser clau per evitar el despoblament d’aquells pobles més petits, on encara hi ha zones fosques i on patim si no trobem cobertura. En alguns racons de la nostra comarca això passa.

Tot i els avenços dels últims anys, doncs, encara queda molta feina per fer, i més encara si al Mobile ens han presentat un tren bala que podria fer Barcelona-Madrid en mitja hora mentre la nostra “estimada” R3 continua sent el tren de la bruixa.

Foto: La Vanguardia

Deixa un comentari